Ruimte is overal. Ruimte is er altijd. Wat je ook doet, je bevindt je in een ruimte. Deze ruimte heeft direct invloed op hoe jij je voelt, hoe je beweegt en hoe je functioneert. Andersom beïnvloed jij de ruimte ook. Je geeft deze een functie, een doel en daarmee, een eigen identiteit.

DIALOOG 

Ik luister naar de dialoog tussen ruimte en gebruiker. De gebruiker heeft behoeften, de ruimte heeft potentie. Hoe laten we deze zo dicht mogelijk tot elkaar komen? Oftewel: hoe benut je ten volste de potentie van een ruimte? En hoe sluit de inrichting van een ruimte het best aan bij de gewenste beleving van de gebruiker, zowel functioneel als emotioneel?

Voordat ik een ontwerp maak en een oplossing toepas, begin ik allereerst met onderzoek. Een grondige analyse van de context zorgt voor inbedding van het ontwerp in zijn omgeving. De eindgebruiker staat altijd centraal, dus als het kan, betrek ik die graag bij het ontwerp, in bijvoorbeeld een co-designsessie.

Deze manier van werken - de andere kijk op de opgave, de zorgvuldige analyse van de ruimte en inleving in de gebruiker - resulteert steeds weer in een situatie die past, klopt, en ook verrast. Een ruimte met een positieve invloed, blijvend aanpasbaar aan de (toekomstige) behoeften van de gebruikers. 

PROCES

Het gaat mij niet alleen om een (geweldig) eindresultaat, maar juist ook om het proces. Dit moet voor iedereen plezierig zijn en makkelijk te volgen. Het proces heeft namelijk invloed op het eindresultaat.

Dit proces is afhankelijk van de vraag en de ontwerpvraag. Het is persoonlijk, en daarom op maat te maken. Zo zorg ik ervoor dat elke vraag de aandacht krijg die hij verdient. Of dit nu alleen gaat om het formuleren van de werkelijke ontwerpvraag, het maken van een concept voor een identiteit of het begeleiden van de uitvoering van een totaalontwerp.

Ten slotte ben ik als zelfstandig bureau flexibel. Ik heb zo min mogelijk overhead, waardoor het geld de kant oprolt waar we het, het beste kunnen inzetten. Daarom werk ik graag samen met verschillende experts uit diverse vakgebieden. Hierdoor is elke (complexe) opgave - klein of groot - te realiseren.

Dialoog is er altijd, dit zorgt voor een spanningsveld; dan ontstaat er iets nieuws